Twitter șterge conturile inactive de mai bine de jumătate de an

Foto: abcnews.go.com

Twitter începe să șteargă conturile inactive de mai mult de șase luni, cu excepția cazului în care userii se conectează înainte de termenul limită 11 decembrie, informează BBC, preluat de Mediafax.

Această măsură îi va include pe utilizatorii care au încetat din viață, cu excepția cazului în care cineva care are detaliile contului persoanei respective poate să se autentifice. Este pentru prima dată când Twitter elimină conturile inactive pe o scară atât de mare.

Decizia aceasta este urmarea faptului că utilizatorii care nu se conectează nu au putut să accepte politicile sale de confidențialitate actualizate. O purtătoare de cuvânt a spus, de asemenea, că va fi îmbunătățită credibilitatea, prin eliminarea conturilor inactive din numărul de urmăritori, lucru care poate oferi utilizatorului un sentiment nejustificat de importanță.

Astfel, primul lot de conturi șterse va fi din cele înregistrate în afara SUA. Twitter a precizat că măsura nu este, așa cum sugerau unii utilizatori, o încercare de a elibera nume de utilizator.

În viitor, firma va analiza și conturile în care oamenii s-au autentificat, dar sunt inactivi. Purtătoarea de cuvânt nu a oferit detalii, în afara faptului că firma folosește numeroase semnale pentru a determina utilizatori umani autentici.