26 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” se încheie weekendul acesta cu trei spectacole

Foto: Baletul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”

În acest weekend, Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” din parcul Cişmigiu se va încheia cu trei spectacole, montări ale Teatrului În Culise, Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, potrivit unui comunicat news.ro.

Desfăşurată în perioada 18 iulie – 20 septembrie sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, cea de-a opta ediţie este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB şi a fost regândită, în acest an, pentru a susţine activitatea scenei teatrale din Bucureşti, în contextul restricţiilor impuse de pandemia Covid-19.

Este important de menționat că ultimul weekend al festivalului se înscrie în seria de evenimente dedicată Zilelor Bucureştiului. Pe 20 septembrie se împlinesc 561 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului.

La Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” vor fi prezentate spectacole de teatru independent, teatru de improvizaţie şi teatru de revistă din repertoriul Teatrului Ȋn Culise, al Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Organizatorii au declarat că Teatrul Ȋn Culise va prezenta sâmbătă, de la ora 20.00, comedia „Clinica sinucigaşilor”, după textul Gabrielei Mihalache, regizată de Cristian Bajora. Din distribuţie fac parte Alex Vlad, Ionuţ Iftimiciuc, Dorin Enache, Graţiela Popa, Patricia Ionescu, Adrian Pantelimon, Bogdan Stroe şi Dana Roman.

Ultimul spectacol de matineu din festival  va fi al  Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi este unul de improvizaţie, interactiv. Programat în dimineaţa zilei de duminică, de la ora 10.00, „Improvest” aduce pe scenă prima trupă de păpuşari improvizatori din ţară.

Ediţia din acest an „Bucureştii lui Caragiale” se va încheia cu reprezentaţia celui mai nou spectacol din repertoriul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” ce se numește „Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească”. El a fost realizat de Vasile Muraru şi Valentina Fătu și  este programat duminică, de la ora 20.00.

Programul festivalului este disponibil pe arcub.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns