2 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Facebook a blocat campanii ruse care manipulau opinia publică pentru alegerile americane

Foto: threatpost.com

Facebook a luat măsuri de securitate pentru ca alegerile americane din 2020 să nu fie afectate de interferențe și propagandă cum s-a întâmplat în anul 2016. Mai mult, se pare că a dejucat o nouă tentativă rusă de manipulare ce a vizat mai ales candidați ai partidului Democrat, precum Joe Biden.

Potrivit hotnews.ro, Facebook susține că a eliminat patru rețele de pagini și grupuri cu un comportament coordonat neautentic. Trei rețele erau din Iran și una din Rusia. Campaniile au vizat și Instagram.

Zuckerberg a vorbit despre acțiune la “NBC Nightly News” și a spus că sistemele Facebook sunt mult mai rapide în a detecta amenințările, față de cum erau în anii trecuți.

Rușii au distribuit informațiile prin conturi false care se prefăceau a reprezenta diferite curente politice și abordau subiecte precum alegerile SUA, probleme de mediu, tensiuni rasiale, conservatorism, liberalism sau subeictul LGBT.

Facebook a primit foarte multe critici după ce platforma a fost folosită masiv de trolii ruși care, cu bugete mici, au ajuns să transmită mesajele către zeci de miloane de americani.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns