14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ziua Veteranilor de Război, marcată la Bucureşti

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată, joi, la Bucureşti, printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori şi întâlniri ale ministrului Apărării cu militari ai Armatei Române din cel de-al Doilea Război Mondial şi din teatrele de operaţii, potrivit Agerpres.

Ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori are loc joi dimineaţă, la Monumentul Eroilor Patriei amplasat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare din Capitală.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor avea o întâlnire informală cu 2 veterani de război, un elev de colegiu militar, un student militar şi un militar-veteran al teatrelor de operaţii.

Acţiunile dedicate Zilei Veteranilor de Război includ şi transmiterea în direct, în seara zilei de joi, pe pagina de Facebook a MApN, a Deniei celor 12 Evanghelii de la Biserica Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”, la finalul căreia preotul militar va transmite un mesaj veteranilor de război.

De asemenea, ceremonii similare se vor desfăşura, pe parcursul lunii aprilie, în ţară şi în străinătate, la opere comemorative, cimitire şi monumente care omagiază sacrificiul militarilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial.

Totodată, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, cu sprijinul cadrelor militare din judeţele Alba, Mureş şi Vâlcea şi al voluntarilor, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil, derulează, în lunile aprilie şi mai, activităţi de îngrijire a unor morminte şi opere comemorative ale eroilor şi veteranilor de război.