Ziua Pompierilor. Mesajul președintelui Klaus Iohannis către pompierii din România

Foto: digi24.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Pompierilor prin care se arată recunoscător pentru acțiunile realizate de către pompieri. Potrivit Agerpres, acesta este mândru de felul în care pompierii s-au remarcat atât în momentele critice ale istoriei noastre, cât şi în lupta de zi cu zi împotriva calamităţilor şi dezastrelor naturale.

Şeful statului aminteşte că astăzi este sărbătorită lupta eroică a pompierilor militari pentru apărarea idealurilor de libertate naţională.

“De asemenea, recunoaştem şi onorăm meritele tuturor pompierilor şi sacrificiile pe care aceştia le fac pentru a asigura un climat de siguranţă pentru toţi cetăţenii. Prin profesionalismul şi devotamentul dovedite în îndeplinirea misiunilor, sunteţi continuatorii tradiţiilor de glorie ale pompierilor militari care s-au jertfit pentru libertatea naţiunii române”, a spus Iohannis.

La finalul mesajului, președintele și-a arătat din nou recunoștința față de toți pompierii: “În această zi aniversară, îmi exprim aprecierea pentru întreaga dumneavoastră activitate şi vă îndemn să rămâneţi, în continuare, în serviciul semenilor voştri”.