18 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ziua Filmului Spaniol la Institutul Cervantes – Proiecţia „Moartea unui biciclist”, în regia lui Juan Antonio Bardem

Foto: News.ro

Institutul Cervantes din Bucureşti prezintă coproducţia hispano-italiană din 1955 „Muerte de un ciclista / Moartea unui biciclist” (scenariul, după o poveste de Luis Fernando de Igoa şi regia: Juan Antonio Bardem), joi, de la ora 19.00, în cadrul celei de-a doua ediţii a Zilei Filmului Spaniol.

„Moartea unui biciclist” reprezinta o dramă psihologică care arată o imagine a  ipocriziei burgheze şi situaţia socio-politică a Spaniei postbelice. Pelicula a câştigat Premiul Criticii la Festivalul de Film de la Cannes din 1955.

Proiecţia  va avea  loc în Sala Auditorium, filmul beneficiind de traducere în limba engleză. Locurile sunt limitate, iar accesul la eveniment se face pe bază de rezervare în scris printr-un e-mail trimis la cultbuc@cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă numai după primirea unei confirmări în scris.

Ziua Filmului Spaniol reprezintă un eveniment care pune în prim plan  importanţa cinematografiei spaniole ca moştenire culturală, dar şi ca generator al unei identităţi si a unui imaginar comune. Pe parcursul zilei de 6 octombrie se organizează – atât în în Spania, cât şi la nivel internaţional – diverse manifestări care celebrează şi fac cunoscute bogăţia şi diversitatea cinematografiei spaniole, accentuând efortul şi măiestria cineaştilor spanioli şi receptarea lor de către diversele tipuri de public.

Print Friendly, PDF & Email