Ziariştii care investighează contaminarea cu mercur la periculoasa groapă de gunoi Olteniţa Ulmeni din judeţul Călăraşi au fost sechestraţi şi agresaţi de poluatori

Poluatorii deconspirați din Oltenița Ulmeni Călărași care îngroapă deseurile provenite de la bucureșteni provocând cel mai mare dezastru de mediu din România și probabil din Europa au trecut la atac, bătăi, agresiuni și sechestrarea ziariștilor care arată opiniei publice și autorităților contaminarea fără precedent, poluarea și distrugerea sănătății populatiei.

  • Articol preluat de pe bursa.ro

Subsemnatul Valentin Basarabeanu, jurnalist la publicaţia Gazeta de Ştiri, am început o anchetă privind contaminarea populaţiei din localităţile Ulmeni, Olteniţa-Călăraşi cu mercur lovindu-mă încă de la început de agresiunile şi intimidările provenite din partea poluatorilor cât şi a acţionarilor din umbră care gestionează afacerea de la Ulmeni, Călăraşi.

Astfel, în data de 10.09.2020 am fost înconjurat de 4 maşini ale reprezentanţilor Utiltrailer şi Cassano Metal, am fost sechestrat timp de jumătate de oră, timp în care am fost jignit şi ameninţat până la sosirea organelor de poliţie care i-au pus pe fugă pe infractori. Imediat după această agresiune m-am prezentat la postul de poliţie din Ulmeni Călăraşi unde am depus plângerea care face obiectul dosarului penal nr.1286/P/2020 pentru sechestrare şi agresiune.

Ca şi când nu era de ajuns, astăzi 11.09.2020 în timp ce mă aflam la o terasă în localitatea Olteniţa un angajat al Utiltrailer, pe care am reuşit să îl fotografiez,m-a agresat aplicându-mi un pumn în figură şi apoi a luat-o la fugă. Am fugit după el să-l fotografiez dar nu am reuşit să îl mai prind, fotografiindu-l doar din spate.Ulterior am depus plângere la Poliţia din Olteniţa înregistrată cu nr. 261409/11.09.2020.

Puţină lume ştie că în fiecare an cel puţin 10 ziarişti din România sunt bătuţi, târâţi şi sechestraţi pentru o singură “infracţiune”: încăpăţânarea de a spune adevărul.

Politicienii şi funcţionarii publici corupţi, agenţii de pază sau demnitarii au cu toţii ceva în comun când vine vorba de jurnalişti: nu vor să se scrie despre ei, nu vor să se bage cineva în treburile lor de multe ori ilegale.

Ştirea privind poluarea şi contaminarea populaţiei din judeţul Călăraşi cu mercur şi alte metale toxice provenite de la cea mai periculoasă groapă de gunoi din Europa, groapa Olteniţa Ulmeni a făcut înconjurul ţării şi al Europei, organismele internaţionale din domeniul ecologiei reacţionând dur la aceast dezastru de mediu şi la atentatul asupra sănătăţii populatiei din comunităţile locale.

Dincolo de pericole şi de intimidări un jurnalist care îşi respectă meseria o să meargă întotdeauna până la capăt. Până la urmă asta este şi esenţa jurnalismului, să spună adevărul, mai ales atunci când adevărul este inconvenabil şi periculos.

Iată ce infracţiuni am descoperit şi adevăruri incomodepentru politicienii şi oamenii de afaceri care patronează din umbră cea mai periculoasă groapă de gunopi din Europa, groapa de gunoi Olteniţa, Ulmeni – Călăraşi.

Populaţia din Ulmeni, Călăraşi este contaminată cu mercur

Studii recente de impact asupra sănătăţii populaţiei care trăieşte în zona limitrofă celei mai periculoase gropi de gunoi ilegale din Europa, a gropii de gunoi Olteniţa-Ulmeni din judeţul Călăraşi, care a poluat masiv şi a distrus sănătatea populaţiei în ultimul an, depuse la Garda Naţională de Mediu şi la Direcţia de Sănătate Publică, la Ministerul Sănătăţii au rezultate dramatice pentru cetăţenii din Olteniţa şi Ulmeni din judeţul Călăraşi şi chiar şi pentru fluviul Dunărea.

Se moare cu 45 % mai mult în acestă zonă din Lunca Dunării unde, începând cu luna septembrie 2019, au fost aduse deşeuri aparţinând Primăriei Municipiului Bucureşti în cantităţi imense, amestecate cu deşeuri medicale, nămoluri de la staţiile de epurare şi deşeuri toxice din şlamuri petroliere, toate fiind îngropate direct în sol lângă satul Ulmeni, în apropiere de Dunăre.

Sub pretextul sortării deşeurilor lângă satul Ulmeni a fost amplasată cea mai periculoasă bombă ecologică din Europa cu o suprafaţă de peste 100 ha şi cu o cantitate cumulată de peste 150.000 tone deşeuri menajere provenite de la Primăria Municipiului Bucureşti, amestecate cu deşeuri toxice care generează o poluare permanentă şi distruge sănătatea locuitorilor care au avut neşansa de a trăi în zona vizată de politicienii foarte cunoscuţi din Bucureşti şi Voluntari, asociaţi în acestă distrugere cu Nelu Iordache, un afacerist cu numeroase condamnări, camulfat în spatele societăţilor Utiltrailer S.A şi Cassano Metal S.R.L.

Studiul a investigat factori de mediu, aer, sol şi impactul poluării acestora asupra sănătăţii populaţiei rezidente în comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi. Aşa cum reiese din investigaţii, solul prezintă depăşiri ale valorilor pragurilor de intervenţie pentru majoritatea metalelor investigate (stibiu, argint, cadmiu, cobalt, mercur, molibden, zinc, staniu) iar din analizele de aer s-au evidenţiat valori depăşite pentru pulberi totale în suspensie, amoniac şi hidrogen sulfurat.

Aceste metale ajunse în sol, ca urmare a depozitării deşeurilor provenite de la Primăria Municipiului Bucureşti, din Judeţul Ilfov, Primăria Oraşului Voluntari cât şi din oraşul Giurgiu şi îngropate fără protecţie sunt extrem de nocive pentru sănătatea populaţiei provocând toxicitate, intoxicaţii, afectarea sistemului nervos, afecţiuni renale, contaminare radioactivă, boli cronice digestive şi respiratorii.

Unul din cele mai periculoase metale întâlnite în cadrul analizelor este mercurul ai cărui vapori au o toxicitate extrem de mare iar intoxicaţia cu mercur produce leziuni cerebrale, renale şi ale căilor respiratorii. De asemenea, otrăvirea cu mercur poate duce la acridinie, sindromul Hunter-Russel şi boala Minamata. Conform Ordinului 756/1997 pentru soluri sensibile, valoarea de alertă este de 1 mg/kg iar valoarea de intervenţie este de 2 mg/kg. S-au înregistrat depăşiri ale pragului de intervenţie, cea mai mare valoare înregistrată a fost de 5 mg/kg.

Munţii de gunoaie se află la o distanţă de câteva zeci de metri de casele şi gospodăriile oamenilor emanând în permanenţă substanţe toxice care au distrus în timp şi distrug în continuare sănătatea comunităţii locale.

Vestea rea este că jurnaliştii sunt întâmpinaţi în Olteniţa-Ulmeni, la cea mai periculoasă groapă de gunoi din Europa cu violenţă şi agresiune iar vestea bună este că încă le mai pasă unora de ceea ce difuzează, scriu sau vorbesc jurnaliştii despre contaminarea populaţiei din Călăraşi.

Jurnalist Valentin Basarabeanu, parte vătămată

Articol preluat de pe bursa.ro

https://www.bursa.ro/advertorial-ziaristii-care-investigheaza-contaminarea-cu-mercur-la-periculoasa-groapa-de-gunoi-oltenita-ulmeni-din-judetul-calarasi-au-fost-sechestrati-si-agresati-de-poluatori-02306045