Zeci de oameni, la un pas de moarte! Un autocar plin cu pasageri a luat foc pe A1

Foto: ISU Sibiu

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc în această dimineață pe autostrada A1, între Sebeş şi Sibiu, notează Agerpres. Călătorii au reuşit să coboare la timp şi nicio persoană nu a fost rănită, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

,,Incendiu autocar pe autostrada A1, km 276, sensul de mers Sebeş – Sibiu, fără victime. În jurul orei 5, pompierii militari din cadrul Staţiei Miercurea Sibiului şi Punctului de lucru Sălişte au fost solicitaţi să intervină de urgenţă pe autostrada A1, km 276, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocar ce transporta circa 44 de pasageri. La faţa locului s-au mobilizat 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj SMURD. Pasagerii s-au autoevacuat înainte de sosirea forţelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

Aautocarul venea din Franţa și a ars în totalitate, din cauza unui scurtcircuit electric. ,,La faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autocarul. A ars autocarul în totalitate, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric. A fost salvată remorca acestuia, care conţinea bagajele pasagerilor. Din informaţiile primite de la faţa locului, autocarul se întorcea din Franţa”, a mai spus Alina Voina.

Timp de o oră, traficul pe A1 a fost blocat pe un sens de mers.