Zeci de case din Australia, distruse de incendiile de vegetație

Premierul australian Scott Morrison a anunțat că nu sunt victime în urma incendiilor de vegetație din estul țării. Foto: adevarul.ro

Mai multe incendii de vegetaţie scăpate de sub control în estul Australiei au distrus zeci de clădiri şi de locuinţe. În aceste condiții, foarte mulți localnici au fost nevoiți să-şi petreacă noaptea în centre de evacuare, scrie Agerpres.

Peste 65 de incendii sunt active în nordul statului Noul Wales de Sud şi în sudul statului Queensland, iar temperaturile ridicate, umiditatea scăzută şi vântul care suflă cu viteze mari creează condiţii periculoase, au anunțat reprezentanții departamentelor statale de pompieri. ,,Din fericire, nu au fost consemnate pierderi de vieţi omeneşti, lucru pentru care suntem întotdeauna recunoscători, însă astăzi sunt în continuare ameninţări foarte serioase”, a declarat premierul australian Scott Morrison.

Pompierii au reuşit să controleze un incendiu ”foarte periculos” din Rappville, o localitate cu o populaţie de 250 de persoane. Locuitorii au fost avertizaţi în prealabil  și şi-au părăsit casele. Aproape 30 de proprietăţi au fost mistuite de flăcări.