10 persoane şi 13 firme din domeniul IT, cercetate de DNA pentru evaziune fiscală

Foto: Agerpres

Zece persoane şi 13 firme din domeniul IT au fost trimise în judecată de DNA pentru evaziune fiscală şi complicitate la această infracţiune, după ce s-ar fi sustras de la plata unor obligaţii fiscale. Potrivit news.ro, ANAF s-a constituit parte civilă în dosar cu peste 100 de milioane de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Procurorii DNA, Secţia de combatere a corupţiei, au trimis în judecată, în stare de libertate, 10 persoane fizice şi 13 societăţi comerciale (în domeniul IT), în sarcina cărora s-au reţinut mai multe infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Procurorii arată că, în perioada 2009-2013, cei 23 de inculpaţi s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin încheierea unor contracte de prestării servicii, ca operaţiuni fictive, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţii mai multe facturi de avans “conform contract”, în scopul deducerii TVA aferentă acestora şi compensării TVA datorată din alte relaţii comerciale.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 103.650.866 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

În prezent, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile/imobile deţinute de cei 23 de inculpaţi. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi asupra conturilor bancare ale inculpaţilor.