YouTube a colectat datele copiilor sub 13 ani. Vezi ce amendă a primit

Autoritatea americană pentru comerț FTC acuză platforma video YouTube că a colectat datele personale ale minorilor sub 13 ani cu scopul de a fi expuse publicității țintite. Acest lucru este strict interzis de legea americană.

Potrivit hotnews.ro, amenda exactă va fi anunțată în această săptămână, însă este cunoscut faptul că este cea mai mare aplicată vreodată pentru încălcări legate de colectarea de date persoanale ale copiilor fără acordul părinților.

YouTube este acuzată că a încălcat o lege din 1998, Children’s Online Privacy Protection Act, care interzice colectarea de date personale despre copii fără ca părinții să-și dea acordul. Până în prezent cea mai mare amendă pentru încălcarea acestei lege a fost de 5,7 milioane dolari pentru foarte populara aplicație chineză TikTok.

Zvonurile spun că intervalul vehiculat acum pentru YouTube este de 150-200 milioane dolari și este mic dacă se ține cont de gravitatea încălcărilor și de veniturile obținute de YouTube. Suma ar fi cam cât veniturile publicitare ale YouTube pe 2-3 luni.

Dacă aplicația YouTubeKids, destinată copiilor, nu permite publicitatea țintită, platforma principală nu aplică o astfel de protecție și preia toate clipurile destinate celor mici.