Vulcanul Stromboli a distrus insula din Sicilia! Românii sunt în pericol

Românii din Italia sunt în pericol, după erupția vulcanului Stromboli din Sicilia. Panica i-a cuprins pe localnici, care sunt îngroziți de ce a urmat după erupție. Două explozii puternice s-au produs în momentele în care vulcanul a erupt. “Din nefericire, un bărbat şi-a pierdut viaţa, sunt mai mulţi răniţi, dar niciunul grav”, a declarat un membru al echipelor de salvare, Calogero Foti, la postul de televiziune RAI.

Erupția vulcanului Stromboli a învăluit cerul cu cenușă și fum

Erupția vulcanului din Sicilia a produs pagube imense pe insula italiană Stromboli. Mai mult decât atât, vulcanul a proiectat în aer cenușă și a învăluit într-un nor de fum întreaga destinație turistică. Erupția a provocat și incendii în zona vestică a insulei italiene. O navă a Marinei italiene a fost trimisă la faţa locului şi a evacuat 70 de locuitori şi turişti,

Vulcanul Stromboli este unul dintre cei mai activi din lume și este într-o stare constantă de erupţie încă din anul 1932. Din acest motiv este şi supranumit drept “Farul Mediteranei”.

O turistă britanică, Fiona Carter, a spus că a auzit zgomotul puternic provocat de erupția vulcanului de la o distanță de 27 de kilometri

Acest vulcan a erupt pe o insulă care a devenit destinația preferată pentru vedetele din toată lumea . Acestea au ales chiar să dețină case de vacanță în acest loc exotic.

Foto: stirileprotv.ro