Vreți mașină electrică? Statul vă dă mai multe șanse

Programul Rabla Plus 2019 suplimentat cu 15 milioane de lei. Foto: ecoprofit.ro

Veste bună pentru românii care vor o mașină electrică. De luni 15 iulie 2019, bugetul din Programul Rabla Plus s-a mărit cu 15 milioane de lei.

Anul 2019 a adus și o premieră. Pentru prima dată, suma alocată inițial programului s-a cheltuit în timp record. Bugetul inițial de 15 milioane de lei a fost epuizat în 3 luni, față de anul trecut când același buget a fost alocat pentru întreg anul.

Cei care doresc sa beneficieze de un ecotichet, trebuie să știe că acesta este în valoare de 45.000 lei. Valoarea tichetului nu poate depăși 50% din preţul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric.

În cazul cumpărării unei mașini de tip electric plug-in, cu sursă de alimentare externă, cumpărătorul poate primi 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul
de comercializare al autovehiculului.

Bine de știut este și faptul că pentru accesarea programului nu trebuie să casezi și să radiezi un autovehicul uzat, însă prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus.

În cazul în care doriți să casați o mașină mai veche de 8 ani și să achiziționați un autovehicul nou electric, beneficiați atât de prima de casare de 6.500 lei, cât și de
ecotichetul de 45.000 lei. Pentru achiziționarea unui autovehicul electric hibrid plug-in prima de casare este de 6.500 lei și ecotichetul de 20.000 lei.