Vrancea: 9 persoane întoarse recent din Italia sunt în carantină, preventiv, la domiciliu

De curând, 9 persoane din județul Vrancea, care s-au întors recent din Italia, mai cu seamă din zone în care s-au înregistrat deja cazuri confirmate de coronavirus, au fost puse în carantină, preventiv, la domiciul, conform unei comunicări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, potrivit Agerpres.

“Niciuna din cele nouă persoane care s-au întors din Italia în ultimele zile nu prezintă semne de boală. Toate persoanele sunt în carantină, preventiv, la domiciliu. De obicei, ei (persoanele care s-au întors din Italia – n.red.) au cerut să fie luaţi în evidenţă, pentru că sunt speriaţi de ceea ce aud la televizor”, a spus  directorul general al DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Conform măsurilor ce se impun în această perioadă, aceste persoane vor trebui să stea în carantină pentru 14 zile, timp în care, vor fi monitorizați iar dacă vor prezenta semne specifice bolii, vor fi internate la Focşani, într-un centru amenajat special pentru această situaţie.

Astăzi dimineaţă, prefectul Gheorghiţă Berbece a convocat o întâlnire cu instituţiile abilitate în acţiunile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, a informat Prefectura Vrancea. Astfel în cadrul ei reprezentanţii Direcţiei pentru Sănătate Publică, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Primăriei Focşani şi-au expus punctul de vedere şi felul în care sunt pregătiţi pentru a acţiona.

De asemenea, DSP a informat că există la graniţă un prim filtru  plasat pentru a identifica eventualii purtători ai virusului, iar poliţiştii întreprind verificări în trafic asupra mijloacelor de transport în comun.

 În vederea unei astfel de situații, acum două săptămâni, au avut loc discuţii cu primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, pentru alegerea unui spaţiu destinat carantinei persoanelor ce vin din zonele afectate. Au fost luate în considerare clădirea în care funcţionează baza de practică a elevilor de la Colegiul “Mihail Kogălniceanu” şi imobilul din strada Albinei, care a funcţionat ca adăpost de noapte pentru persoanele nevoiaşe, dar care are nevoie de diverse amenajări pentru a fi compatibil cu această destinaţie. De asemenea, s-a hotărât ca toată comunicarea în legătură cu acest subiect să fie făcută de Direcţia de Sănătate Publică.