Volvo trimite în service peste 820 de mașini în România! Vezi de ce

Volvo recheamă în service 822 de unități, pentru că există riscul de incediu în compartimentul motor.     Foto: automarket.ro

Volvo va rechema peste 820 de mașini în service pe teritoriul României. Și asta ca parte a unui recall global generat de riscul apariției unui incendiu la compartimentul motor. Sunt afectate modelele V40, S60, V60, V70, XC70, XC60 și XC90, potrivit automarket.ro.

Producătorul auto  a anunțat la începutul acestui an că va iniția o amplă campanie de rechemare în service la nivel global pentru 200.000 de unități diesel. Și asta pentru că există riscul declanșării unui incendiu în compartimentul motor.

Reprezentanța din România trimis o notificare  Autoritatea  Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).Astfel, în România, vor fi rechemate în service 822 de unități produse în perioada 2014-2019 care sunt echipate cu motoare diesel cu 4 cilindri.

Reprezentanții Volvo susțin că măsura de rechemare în service este una preventivă. Ea are  scopul de a evita producerea unor incidente. Până în prezent nu au fost semnalate incendii în urma acestei probleme.

În perioada următoare, proprietarii afectați de acest recall vor fi contactați pentru o programare în service.