Voluntarii din Etiopia au plantat peste 350 de milioane de copaci în 12 ore

Peste 353 milioane de copaci au fost plantați în Etiopia în 12 ore. Potrivit edition.cnn.com, oficialii sunt de părere că ar putea fi un nou record mondial. Acțiunea face parte din campania de reîmpadurire “Moștenirea Verde”. Aceasta este condusă de prim-ministrul Abiy Ahmed. 

Aceasta a fost o adevărată provocare la care au fost invitați să ia parte milioane de cetățeni. Astfel, în primele 6 ore erau plantați peste 150 de milioane de copaci. “Suntem la jumătatea numărului propus”, a transmis prim-ministrul Abiy Ahmed. După 12 ore, prim-ministrul a postat din nou un mesaj pe Twitter în care a anunțat că Etiopia nu numai că a ajuns la țelul propus, ci chiar l-a depășit.

Potrivit ministrului pentru Inovație și Tehnologie, Getahun Mekuria, au fost plantate peste 353.633.660 semințe de copaci.

Numărul pe care și-l propuseseră pentru luni cei din Etiopia era de 200 milioane de copaci plantați într-o zi. India a atins recordul mondial în 2017, cu 66 milioane de copaci pe care i-au plantat 1,5 milioane de voluntari în 12 ore.

Obiectivul Etiopiei pentru întregul sezon este mult mai mare. Campania națională de reîmpădurire are scopul de a planta 4 miliarde de copaci pe perioada sezonului ploios, în perioada mai-octombrie.

Foto: edition.cnn.com