14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Vlad Voiculescu, demis de premier. Dan Barna, interimar la Ministerul Sănătății

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Astăzi a  fost anunțat că premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Totodată,  de acum în colo vicepremierul Dan Barna va fi ministru interimar la conducerea Ministerul Sănătății, potrivit unui comunicat Agerpres. 

De asemenea, şeful Executivului a decis să o demită  din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii pe Andreea Moldovan.

“Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătăţii. Totodată, am decis demiterea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunţat Florin Cîţu, într-o informare a Guvernului.

Se pare că Florin Cîțu a discutat, miercuri dimineață, cu președintele Klaus Iohannis, despre dorința sa de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru, iar șeful statului ar fi fost de acord cu propunerea.

Această demitere  a lui Vlad Voiculescu  vine în contextul în care de câteva săptămâni  sunt  tensiuni în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.