Viteza prea mare, motivul deraierilor Mocăniței. Vezi neregulile găsite

Foto: Mediafax

Trenul turistic Mocănița a deraiat de mai multe ori în ultima perioadă, iar principalul motiv pare să fie viteza prea mare. Potrivit Mediafax, la societatea din Vişeu de Sus, care administrează Mocăniţa, s-au găsit mai multe nereguli tehnice și alimente expirate în sediu.

Prefectura Maramureş a transmis, astăzi, că a întocmit un raport care a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor şi Agenţia de Investigare Feroviară Română.

La sediul societăţii din Vişeu de Sus au fost găsite mai multe nereguli tehnice şi organizatorice de către ISU Maramureş, respectiv puţine mijloace de primă intervenţie.„Mijloacele de primă intervenţie şi căile de evacuare nu erau marcate cu indicatoare de securitate, deficienţe care s-au remediat pe timpul controlului. La locul de muncă nu este întocmită şi afişată organizarea apărării împotriva incendiilor. Pompierii maramureşeni au sancţionat societatea cu avertisment şi au solicitat întocmirea şi afişarea planului”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Maramureș.

Mai mult, au mai fost constatate nereguli în domeniul prestării de servicii alimentare, fiind identificate produse alimentare cu dată limită expirată, respectiv produse alimentare cu stare termică modificată. Astfel, s-a întocmit un proces verbal de constatare şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 14.000 lei şi retragerea produselor alimentare neconforme.

Pe data de 10 august, locomotiva Mocăniţei a deraiat pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş, iar 12 persoane au ajuns la spital, rănite. Câteva zile mai târziu, a deraiat un vagon al Mocăniţei, însă nu au fost victime.