Viorica Dăncilă nu vrea magistrați numiți politic. Vezi ce a declarat

Viorica Dăncilă a precizat că a propus la Ministerul Justiţiei o persoană din domeniu, fără a fi înregimentată politic.         Foto: news.ro

Viorica Dăncilă susţine că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic și preciează că  a propus la Ministerul Justiţiei o persoană din domeniu, fără a fi înregimentată politic. ,,Nu am spus niciodată că magistraţii sunt numiţi politic. Chiar am subliniat faptul că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic şi dacă vă aminţiti chiar am propus pentru Ministerul Justiţiei o persoană din domeniul juridic fără să fie înregimentată politic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic. După cum ştiţi, preşedintele României a fost cel care a respins această nominalizare”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit news.ro.

Premierul României a vorbit și despre parlamentarii care au revenit în PSD. ,,Nu le-am promis nimic, am avut discuţii legate de România, legate de responsabilitatea pe care o au, discuţii legate de obligaţia pe care o au faţă de cei care i-au votat şi anume aceea a implementării programului de guvernare. Cei care i-au votat, mai ales din cadrul Partidului Social Democrat, şi-au pus speranţe în ei, speranţa lor a fost să continue această guvernare”, a mai spus Dăncilă.

Deputatul Horia Nasra, fostul preşedinte al PSD Cluj care plecase din partid la Pro România în urmă cu o săptămână, a anunţat pe Facebook că revine în rândul social-democraților şi că nu va vota moţiunea de cenzură, la fel şi colegul său, deputatul Cornel Itu.