Viorica Dăncilă, întrevedere cu secretarul SUA al Energiei

La întrevederea dintre Viorica Dăncilă și Rick Perry, secretarul SUA al Energiei, s-a semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil. Foto: gov.ro

Aflată în vizită de lucru în SUA, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu secretarul american al Energiei, Rick Perry. Cu acest prilej, a fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

,,Memorandumul este rezultatul viziunii comune cu privire la rolul strategic al dezvoltării energiei nucleare în scopuri pașnice și marchează angajamentul de a lucra în direcția intensificării cooperării în domeniul nuclear civil. Documentul oferă perspectiva consolidării relațiilor economice dintre cele două țări și a promovării obiectivului esențial al asigurării securității energetice, ca bază a prosperității pe termen lung a României”, precizează Guvernul României într-un comunicat.

La întrevederea cu secretarul american al Energiei, Viorica Dăncilă a vorbit și despre disponibilitatea menținerii unui dialog constant și constructiv cu investitorii americani interesați de piața din România, inclusiv pentru identificarea soluțiilor optime de asigurare a succesului proiectelor și investițiilor în economia țării noastre.