Viorica Dăncilă anunță noi investiții în turismul României. Mai multe pârtii de schi şi un port turistic la Dunăre

Foto: news.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat astăzi investiţiii de sute de milioane de lei în mai multe zone turistice ale țării. Potrivit news.ro, investițiile prevăd mai multe pârtii de schi şi un port turistic la Dunăre, în județul Călărași.

Viorica Dăncilă a declarat că autorităţile au semnat în urmă cu o săptămâna un contract de finanţare în valoare de 104 milioane lei pentru realizarea unei pârtii de schi la Borşa, judeţul Maramureş. Mai mult, săptămâna viitoare va fi plătită prima tranşă de finanţare pentru proiectul unei piste pentru sănii de vară în staţiunea Borsec.

Ministerul Turismului va semna săptămâna viitoare un contract în valoare de 86 de milioane de lei pentru a se construi un port turistic la Dunăre. „Vrem să valorificăm cât mai mult potenţialul turistic al Dunării, iar un port turistic la Călăraşi va stimula şi dezvoltarea micilor afaceri în această zonă”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a anunţat și că se vor construi pârtii de schi dotate cu instalaţii de zăpadă artificială şi instalaţie nocturnă la Voineasa şi Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, numărul turiștilor care au înnoptat în structurile de primire turistică a fost cu aproape 11% mai mare în luna iunie a anului acesta, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.