Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră! Vezi ce a spus premierul

Viorica Dăncilă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern de astăzi că va fi aprobat un proiect pentru realizarea unei platforme care să gestioneze dosarele persoanelor cu dizabilităţi. “Prin intermediul acestui sistem, cetăţenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora”, a explicat premierul României, potrivit news.ro.

“Un alt proiect important, dezvoltat prin fonduri europene, pentru care aprobăm astăzi cheltuielile necesare, în valoare totală de 45 de milioane de lei, se referă la implementarea Sistemului Naţional de Management privind Dizabilitatea. Astfel, va fi realizată o platformă naţională, care să gestioneze dosarele tuturor persoanelor adulte şi ale copiilor cu dizabilităţi sau ale celor care sunt la prima evaluare privind obţinerea certificatului de încadrare. Prin intermediul acestui sistem, cetăţenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a adăugat că va fi realizată o evidenţă clară a situaţiei dosarelor persoanelor adulte cu dizabilităţi, a asistenţilor personali şi a însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.  În aceste condiții, instituţiile cu atribuţii în domeniu vor avea acces mult mai rapid la informaţiile de la nivelul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului pentru creşterea calităţii actului de protecţie socială.

Nu a fost singurul anunț făcut de Viorica Dăncilă. Aceasta a spus că Registrul Comerţului îşi va extinde serviciile digitale oferite, în urma unui proiect în valoare de aproape 190 de milioane de lei. Prin intermediul acestui proiect urmează ca timpul petrecut la ghişeu să fie redus.

Foto: captură youtube.com/Guvernul României