Viorica Dăncilă, acuzată că a mințit în declarația de avere

Deputatul PNL Florin Roman o acuză pe Viorica Dăncilă că nu a trecut în declarația de avere un ceas de lux, în valoare de peste 80.000 de lei. Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Viorica Dăncilă este acuzată că nu și-a trecut toate bunurile în declarația de avere. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, susține că Dăncilă a încălcat legea prin faptul că a omis să treacă în declarația de avere ceasul Cartier Ballon Bleu, placat cu aur de 18 Karate, scrie stiripesurse.ro. Roman a susținut că valoarea de catalog a acestui ceas de lux, cu care Viorica Dancilă s-a afișat la conferința de presă a PSD după alegeri, este de 83.678 lei.

„Deși pozează într-un candidat <<sărac și cinstit>> ca ideologul PSD, Ion Iliescu, doamna Dancilă nu pierde nici un prilej pentru a-și afișa opulența. În afara broșelor care au făcut deliciul presei, al cerceilor cu diamante, extrem de scumpi pentru un român care trăiește din muncă cinstită, doamna Dancilă nu s-a sfiit    să-și etaleze ceasul de lux, placat în aur”, a transmis Florin Roman într-un comunicat de presă.

Deputatul PNL și-a continuat atacul la adresa candidatului PSD la alegerile prezidențiale.  „Îi reamintesc doamnei Dancilă că falsul în declarații este o infracțiune prevăzută de Codul Penal. Rămâne apoi ca doamna Dancilă să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor și tu să huzuresti în lux? Ceasul de aur al doamnei Dancilă înseamnă echivalentul a 119 pensii minim garantate pe care le primesc mulți din cei cărora candidatul PSD la prezidențiale le cere votul!”, a mai precizat Florin Roman.