Viorel Cataramă revine în cursa pentru prezidențiale! Vezi decizia CCR

Viorel Cataramă a contestat la CCR decizia BEC de respingere a candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Astăzi, judecătorii CCR i-au admis contestația și dispun BEC înregistrarea candidaturii. Foto: gandul.info

Viorel Cataramă obține câștig de cauză la CCR! Curtea Constituţională a admis contestaţia formulată de omul de afaceri privind respingerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale, scrie Mediafax. Astfel, judecătorii CCR dispun înregistrarea de către BEC a candidaturii şi semnului electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

„A admis contestaţia formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 şi, în consecinţă, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019”, se precizează în comunicatul CCR remis Mediafax.

În schimb, CCR a respins contestaţia împotriva înregistrării candidaturii Vioricăi Dăncilă şi alte două contestaţii formulate împotriva candidaturii lui Theodor Paleologu la prezidenţiale.

Viorel Cataramă a declarat sâmbătă pentru Mediafax, după ce Biroul Electoral Central a respins candidatura sa la prezidenţiale, că a contestat decizia la Curtea Constituţională deoarece este “profund nelegală” şi bazată pe aprecieri subiective.