Vijeliile au făcut prăpăd! Patru oameni au ajuns la spital


Deși suntem în luna iulie, vremea este din ce în ce mai instabilă și nu mai departe de aseară vijeliile au produs pagube importante în țară. După ce ANM a emis patru avertizări cod roșu și nouă cod portocaliu în ultimele 24 de ore, furtunile au creat probleme în 12 județe și în Capitală.

26 de localități au fost afectate de vremea rea, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a venit și cu un bilanț. Astfel,  din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel naţional au fost afectate 36 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi 113 de arbori şi 8 stâlpi de electricitate (pe carosabil, autoturisme sau imobile). Cele mai afectate au fost judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Teleorman. Patru persoane din Mehedinţi au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital, în stare stabilă, de către echipajele Serviciului de Ambulanţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în ultimele 24 de ore, patru avertizări cod roşu şi nouă cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase care anunţau intensificări ale vântului ce vor ajunge şi la viteza de 120 km/h.

În această dimineață, meteorologii au actualizat avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică. Fenomenele periculoase sunt aşteptate până la ora 20 în judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita şi Prahova