Viitorul nu arată bine pentru piața gazelor naturale din lume

Energia eoliană nesubvenţionată este mai accesibilă decât gazele naturale. Foto: dcnews.ro

Piața gazelor naturale este în plină creștere, însă mulți factori indică un viitor mai puțin promițător. Potrivit Coface, sursele regenerabile de energie au început să fie alternative populare și viabile.”Până de curând, gazele naturale au fost apreciate drept “cel mai curat” combustibil fosil, iar toţi indicatorii indică o creştere a cererii şi a producţiei. Cu toate acestea, sursele regenerabile de energie devin în mod progresiv alternative”, a relatat reprezentantul Coface.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, în 2006, gazele naturale au avut cea mai mare rată de creștere dintre toți combustibilii fosili. Cererea de gaze naturale va crește în special în Asia și China, unde se face o trecere obligatorie de la cărbune la gaz.

Gazele naturale nu reprezintă o sursă de energie curată, așadar nu vor putea reduce riscul încălzirii globale. Mai mult, energia regenerabilă devine tot mai accesibilă comparativ cu gazele naturale. Pe lângă toate acestea, prețurile gazelor naturale sunt în continuă schimbare.

În prezent, gazele naturale şi lichidele conexe reprezintă aproximativ 29% din totalul combustibililor fosili utilizaţi ca materie primă în industria chimică.