Victor Ponta susține că alegerile ar trebui organizate în martie 2021

Foto: facebook.com/victor.ponta

Într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, Victor Ponta a spus că alegerile locale şi parlamentare ar trebui să aibă loc anul viitor, scrie dcnews.ro. Potrivit liderului Pro România, acest lucru ar trebui să se întâmple pentru că medicii avertizează că în această toamnă va fi al doilea val de coronavirus.

,,Eu cred că alegerile şi locale şi parlamentare trebuie să aibă loc în martie 2021. Şi vă spun şi de ce. Înţeleg de la medici, ştiţi că se face mare caz că medicii spun, hai să-i ascultăm atunci. Medicii spun că în octombrie – noiembrie va veni al doilea val, practic. Sigur vom fi, Doamne ajută!, mai bine pregătiţi. Dar mi-e foarte greu să cred că ne apucăm de campanie electorală, de pupat lumea, de strâns mâini, de ţinut discursuri, adus oamenii la mitinguri când e al doilea val.

Al doilea lucru, şi aici e mult mai important, din punctul meu de vedere, din punct de vedere economic eu vreau să văd anul 2020 închis. Pentru că mie îmi e clar deja pe ce tactică se va merge, pe tactica din 2009: Domne’, e totul bine, nu ne trebuie FMI, nu tăiem nimic, nu mărim taxe, nu facem nimic, până la alegeri. A doua zi după alegeri, vine potopul. Deci eu vreau să-i las, să închidem anul 2020, care va fi un an cu deficit uriaş, cu scădere economică. Şi după aceea să facem alegeri în martie pe tema foarte clară: Cine ştie să ne scoată din pandemia de criză economică”, a spus Victor Ponta.