Victor Ponta nu crede în alegerea primarilor în două tururi. Vezi ce a spus

Foto: bursa.ro

Președintele Pro România, Victor Ponta, susține că legislația electorală nu va fi modificată pentru alegerea primarilor din două tururi, scrie digi24.ro. Și asta pentru că PNL nu-și dorește decât „declarativ” trecerea la două tururi, însă, în realitate, actualul sistem electoral i-ar avantaja pe liberali.

„PNL deține acum ,,Puterea” și preferă acest sistem electoral care îi avantajează  (primarii lor au prima șansă și vor ,,transfera” mulți primari de la PSD / miniștrii, prefecții, toti ceilalți reprezentanți ai Statului vor acționa pentru ei) ; nu mai au niciun interes să aplice alt sistem (cum spuneau cand erau în Opoziție)”, a scris Ponta pe Facebook.

Președintele Pro România mai susține nu numai PNL preferă alegerea primarilor într-un singur tur. Ponta crede că și PSD vrea acest lucru. „PNL si PSD preferă alegeri dintr-un singur tur pentru că au “mașinăriile electorale” mult mai puternice indiferent de candidat (s-a văzut la turul 1 de la Prezidențiale)/ în acest fel au șanse mai mari în competiția pe Dreapta (PNL contra USR) și pe Stânga (PSD contra ProRomania)”, a mai scris Ponta pe Facebook.