21 martie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Victor Piţurcă, reţinut de procurorii DNA

Fostul selecţioner Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat într-un dosar care vizează achiziţii realizate în timpul pandemiei, potrivit news.ro.

Victor Piţurcă a fost audiat de către procurorii DNA. Ancheta vizează achiziţii de măşti realizate în timpul pandemiei. După audieri, procurorii au dispus reţinerea fostului selecţioner.

Libertatea scria în urmă cu un an că 98% dintre banii aferenţi unui contract încheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măşti FFP3 în unităţile sanitare ale Ministerului, au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (38 de ani), fost fotbalist şi fiul antrenorului Victor Piţurcă. Ulterior, experţii au transmis că măştile FFP3 nu respectă standardele de rezistenţă împotriva germenilor. Inspecţia Muncii informa Ministerul că măştile fuseseră testate de un laborator neacreditat de guvernul chinez.

În vârstă de 66 de ani, Victor Piţurcă a fost selecţioner al României în trei rânduri: 1998/1999, 2004/2009 şi 2011/2014. El a mai pregatit echipe precum Steaua, Universitatea Craiova sau Al Ittihad.

Print Friendly, PDF & Email