Victimele Colectiv cer decontarea pe viaţă a tratamentelor de care au nevoie după incendiu

Victimele Colectiv cer, printr-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor, decontarea pe viaţă a tratamentelor de care au nevoie. Potrivit Mediafax, aceștia pot beneficia de plata tratamentelor doar până la sfârşitul anului 2020, ceea ce este insuficient.

Răniţii din Clubul Colectiv spun că trupurile lor nu s-au refăcut după rănile suferite în urma incendiului şi necesită îngrijiri întreaga viaţă, solicitând autorităţilor statului asigurarea de „sprijin pe viaţă, prin plata tuturor tratamentelor, intervenţiilor chirurgicale și procedurilor de recuperare”.

„Având în vedere natura permanentă, complexă şi severă a sechelelor noastre, nevoia de a le repara, îngriji şi monitoriza pe perioada întregii vieţi prin operaţii şi protocoale complexe de tratament, dar şi modul în care am dobândit aceste leziuni şi factorii care au contribuit la înrăutăţirea lor, vă solicităm să ne asiguraţi sprijin pe viaţă, prin plata tuturor tratamentelor, intervenţiilor chirurgicale, procedurilor de recuperare”, se arată în scrisoarea deschisă a răniţilor din Clubul Colectiv către autorităţile statului român.

Victmele au menţionat că evoluţia stării lor de sănătate a fost în mod evident influenţată negativ de condiţiile improprii din spitalele de stat în care au fost internaţi.

Aceștia sugerează autorităţilor modificarea Alineatului 1 al Articolului 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 889 din 26 noiembrie 2015, aprobată prin Legea 32/2016, pentru a beneficia întreaga viaţă de decontarea tratamentelor de care au nevoie.