5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Via Transilvanica, traseu de excursii tematice care străbate 10 judeţe va fi deschis oficial în data de 8 octombrie

Foto: News.ro

Via Transilvanica, traseu destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, care traversează zece judeţe şi 107 oraşe şi comune, va fi deschis  din nou oficial în data de 8 octombrie. Inaugurarea oficială va avea loc în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, în cadrul unui eveniment la care vor participa susţinătorii acestui proiect.

Via Transilvanica reprintă de fapt primul traseu de lungă distantă din România care uneşte Putna de Drobeta-Turnu Severin şi care are scopul de a reinventa turismul în special în din zona rurală a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil.
Trebuie menționat faptul că traseul de lungă distanţă este destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, traversează 7 regiuni cultural-istorice din România şi va fi inaugurat în data de 8 octombrie în cadrul unui eveniment va avea loc în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Proiectul a fost dezvoltat de organizaţia Tăşuleasa Social, ONG cu sediul în Pasul Tihuţa, în judeţul Bistriţa-Năsăud, care desfăşoară acţiuni cu caracter educaţional, social, de mediu, cultural.

„Lansarea proiectului Via Transilvanica a fost făcută în 2018, iar de atunci peste 10.000 de voluntari au fost implicaţi, 107 unităţi administrative teritoriale, 400 comunităţi şi 10 judeţe străbătute şi 1.400 borne amplasate. (…) Este un traseu de drumeţii tematice din România, cu o lungime totală de 1.400 de kilometri ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei şi Banatului montan”, transmit oficialii acestui proiect, printr-un comunicat transmis de News.ro.
Print Friendly, PDF & Email