Vezi care sunt cele mai aglomerate aeroporturi din lume

Aeroportul Internațional din Atlanta este cel mai aglomerat aeroport din lume. Peste 107 de milioane de pasageri l-au tranzitat într-un an. Foto: digi24.ro

Aeroportul Internațional din Atlanta a fost declarat cel mai aglomerat aeroport din lume pentru al 21-lea an consecutiv. Peste 107 milioane de pasageri l-au folosit în doar un singur an, scrie digi24.ro.

Aeroportul din Atlanta este principala poartă de intrare și ieșire din Statele Unite și principalul nod de tranzit pentru cursele interne. Asta pentru că din capitala Georgiei se poate ajunge în mai puțin de două ore în peste 80 la sută din celelalte aeroporturi americane.

Aeroportul din Beijing, care a depășit o sută de milioane de pasageri,  ocupă locul secund în topul celor mai aglomerate aeroporturi din lume. Pe poziția a treia se află aeroportul din Dubai, cu aproape 90 de milioane de pasageri. Cel mai aglomerat aeroport european, Heathrow din Londra este pe locul șapte în această ierarhie, cu puțin peste 80 de milioane de pasageri.