Vești triste pentru turiști! Cabanele Babele și Caraiman nu mai oferă locuri de cazare

Foto: stirileprotv.ro

Turiștii care vor să urce pe munții Bucegi trebuie să își calculeze foarte bine timpul deoarece cabanele Babele și Caraiman nu mai oferă cazare, iar la vârful Omu pot dormi cel mult 30 de persoane, şi asta în condiții dificile.

Timpul necesar drumeției trebuie calculat cu maximă seriozoitate deoarece după un urcuș epuizant de cinci ore, turiștii trebuie să și coboare în siguranță în stațiunile de pe Valea Prahovei.

Cabana Caraiman oferă cea mai frumoasă privelişte din Bucegi. Timp de aproape 80 de ani a fost adăpost şi loc de odihnă pentru drumeți, însă acum stă să cadă.  “Atunci când astfel de obiective au fost trecute din patrimoniul sau din administrarea statului în cel privat trebuiau puse niște condiții să păstreze profilul. Atâta vreme cât e construită cabana, să fi rămas cabana. Pentru că e nevoie să te odihneşti, să te hidratezi, să te adăposteşti în caz de vreme rea”, a spus George Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

Aşa arată în prezent Cabana Caraiman. Foto: stirileprotv.ro

Din nefericire, nici situația Cabanei Babele nu este cu mult diferită. În ciuda faptului că aceasta se află în circuitul turistic, nu oferă cazare. Cabana a fost construită în urmă cu 80 de ani de o asociație de iubitori de munte. Ajunsă în proprietate privată, clădirea devine o ruină pe zi ce trece. “Nu cazează, am încercat și eu. Nu s-a dezvoltat de loc de ani de zile, e aceeași poveste. Păcat”, a spus Tudorel Simion, turist.

Cabana Babele nu mai oferă cazare, iar felul în care arată este deplorabil. Foto: stirileprotv.ro

Aşadar, turiştii care vizitează Babele şi Sfinxul vor găsi cu greu un loc de cazare. O alternativă ar fi la Vârful Omu. Cabana are 30 de locuri, dar turiştii care au trecut pe aici spun că au rămas cu amintiri neplăcute.