Vești bune! Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea propriul heliport de 800.000 de euro

Foto: romaniatv.net

Din această toamnă, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi dotat cu un heliport. Costurile totale sunt de aproximativ 800.000 de euro, fiind și prima unitate medicală din București care va deține propriul heliport la standarde internaţionale.

Potrivit news.ro, heliportul va fi amplasat pe Blocul Operator Central. Acesta va fi finalizat până la sfarșitul lui august și va fi pus în funcțiune în această toamnă. ”Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) reprezintă o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. O altă premieră pentru unităţile medicale din Capitală este reprezentată de faptul că elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte”, arată un comunicat.

Compania ABC Development Aviation este proiectantul şi managerul de proiect al heliportului. Această societate este specializată în construcţia de heliporturi medicale şi civile.

O altă investiție de responsabilitate socială este derulată de MaxBet la SUBB. Aceasta constă în amenajarea şi dotarea Centrului de pretransplant de celule stem, unde sunt pregătiţi pacienţi cu leucemie. Investiția valorează 200.000 euro.