Vești bune! Salvamont va avea o bază la Păltiniş

Foto: news.ro

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat astăzi contractul de finanţare pentru proiectul de construcţie a bazei Salvamont de la Păltiniş. Potrivit news.ro, proiectul valorează aproape 3,6 milioane de lei, iar Ministerul Turismului va finanţa 85% din valoarea investiţiei de bază, adică 2,3 milioane de lei.

Ministrul Bogdan Trif a mers în zona în care va fi construit punctul Salvamont, care va deservi pârtiilor de schi şi traseelor montane din staţiunea Păltiniş. “Săptămâna trecută am semnat un contract de finanţare la Ocna Sibiului pentru extinderea şi modernizarea Parcului Balnear şi Parcului Gării din localitate, iar astăzi am revenit la Sibiu pentru încă un contract de modernizare a infrastructurii turistice. Vorbim, de data aceasta, de construirea unui punct Salvamont aici, în staţiunea Păltiniş, care va conţine tot ceea ce este necesar pentru acordarea primului ajutor: de la camere de cazare pentru salvamontişti, la punct de prim-ajutor, garaj sau camere special destinate pentru echipele de intervenţie”, a spus ministrul.

Procentul de finanţare a fost stabilit având în vedere că Păltinişul este staţiune turistică de mare interes local, astfel, Ministerul poate asigura 85% din valoarea investiţiei de bază pentru proiectele autorităţilor locale.

Proiectul ”Bază salvare salvamont în staţiunea Păltiniş, municipiul Sibiu” va fi realizat în următoarele 24 de luni.