Vești bune pentru pensionari! Vezi anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că cinci milioane de pensionari vor primi mai mulți bani de la 1 septembrie. Foto: adevarul.ro

Cinci milioane de pensii vor crește de la 1 septembrie! Este anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit Mediafax. Budăi a precizat că aceste pensii vor fi majorate de la 1 septembrie prin creşterea punctului de pensie la 1.265 de lei.

„Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele cinci milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcţie de valoarea punctului de pensie, şi anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uităm de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizaţia socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Poşta Română şi primele sume au fost achitate către Poşta Română, şi începând de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face şi primele plăţi”, a declarat ministrul Muncii. Aceasta a dat asigurări că există bani la buget pentru creșterea pensiilor.

Marius Budăi a mai anunțat și când se va fi următoarea majorare a pensiilor. Acest lucru se va întâmpla anul viitor, de la 1 septembrie 2020, atunci când punctul de pensie va crește de la 1.265 de lei la 1.775 de lei.