Veste bună și veste proastă pentru PSD! Vezi ce a spus Marcel Ciolacu după citirea moțiunii de cenzură

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că PSD nu are majoritatea de 233 de parlamentari pentru moțiunea de cenzură, dar același lucru se întâmplă și la cele cinci partide din Opoziție. Foto: g4media.ro

Moțiunea de cenzură a fost citită astăzi în plenul Parlamentului iar președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a făcut câteva declarații interesante. ”Moţiunea trece cu 233 de voturi. În acest moment, mă refer exclusiv matematic, în funcţie de apartenenţa la fiecare partid, PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari. Asta este o veste proastă. Există şi o veste bună: nici cele cinci partide adunate nu fac 233. Vom vedea joi la moţiunea de cenzură cine va avea câştig de cauză”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că moţiunea de cenzură i se pare ,,neserioasă”. ,,Cred în continuare – şi după ce s-a citit astăzi moţiunea – mi s-a părut o moţiune în continuare neserioasă. Nu văd niciun lider desprins pentru cele cinci partide şi cred că este un handicap în acest moment pentru a trece această moţiune. Nici măcar nu ştiu, sau să ne spună cine este premierul, un program de guvernare schiţat. A existat o moţiune când a căzut Guvernul Ungureanu, spre surprinderea mea tot domnul Victor Ponta era implicat. Atunci a avut un program şi ştiau cine va fi premier”, a mai spus Ciolacu.

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă va fi dezbătură și votată joi, 10 octombrie, la ora 10.