3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Varianta Delta reprezintă 20% din totalul noilor infectări din Franţa

Varianta Delta a noului coronavirus, detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent aproximativ 20% din totalul noilor infectări înregistrate în Franţa, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii din această ţară, Olivier Veran, pentru postul radiofonic France Info, preluat de Agerpres.

Răspândirea acestei variante virale cunoaşte o evoluţie în creştere, întrucât prevalenţa ei pe teritoriul francez fusese estimată în urmă cu o săptămână la circa 9%-10% din totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

“Varianta Delta reprezintă acum aproximativ 20% din noile cazuri (…) şi continuă să crească în procentaj, dar nu şi în cifre absolute, întrucât numărul total al cazurilor noi este în scădere”, a precizat Olivier Veran.

Doar 509 de cazuri noi au fost înregistrate luni în Franţa, iar incidenţa medie a infectărilor zilnice raportată la şapte zile a scăzut la valoarea de 1,819, înregistrând cel mai scăzut nivel al său din ultimele 10 luni, în comparaţie cu vârful de 42,225 din data de 14 aprilie.