Vânzările de automobile electrice au scăzut drastic, după ce China a redus subvenţiile

Foto: profit.ro

Vânzările globale de automobile electrice au scăzut pentru prima dată în istorie în luna iulie a acestui an. Potrivit Agerpres, această scădere a venit după ce China a redus subvenţiile acordate pentru achiziţionarea de automobile electrice. Aceasta este o dovadă clară a influenţei pe care o are sprijinul Guvernului asupra pieţei automobilelor electrice.

Aproximativ 128.000 de autoturisme electrice au fost vândute la nivel global în luna iulie 2019, în scădere cu 14%. Vânzările de automobile electrice au scăzut în China şi America de Nord, dar au crescut în Europa.

China este cel mai mare producător şi totodată cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice. Pe măsură ce subvențiile guvernamentale au fost reduse, au fost influențate și deciziile de achiziție ale consumatorilor. Guvernul de la Beijing a decis să reducă subvenţiile pentru achiziţionarea de noi automobile electrice începând cu data de 26 iunie, în ideea de a-i încuraja pe constructori să se concentreze pe inovaţie.

În rândul producătorilor, grupul american Tesla Inc. a fost lider în luna iulie, cu aproximativ 20.000 de automobile electrice vândute, urmat de BYD Co., o marcă chineză de automobile electrice care este sprijinită de miliardarul american Warren Buffett.