Vameș suspectat de luare de mită, reținut de autorități. Vezi despre ce sumă este vorba

Foto: digi24.ro

Un vameş de la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, suspectat de luare de mită, a fost reţinut pentru 24 de ore, potrivit news.ro.

”Procurorii din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 septembrie 2019, a inculpatului AVRAM SORIN DANIEL, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de luare de mită”, a transmis DNA.

Sursa citată precizează că, în zilele de 04 şi 12 septembrie 2019, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Mai mult, pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameşul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancţiunea confiscării mărfurilor pe care le transportă.

Ulterior, în ziua de 16 septembrie 2019, pentru acelaşi motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 150 de euro.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.