11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Valeriu Gheorghiţă: Programarea la vaccinare a persoanelor din etapa 3 va fi disponibilă după 15 martie

Persoanele din etapa a treia a vaccinării anti-COVID-19 (populaţia generală) se pot programa pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, urmând ca inocularea vaccinului pentru acestea să aibă loc cel mai probabil în aprilie, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus, potrivit Agerpres.

“În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de imunizare a declarat că din 15 martie vor fi active liste de aşteptare pentru vaccinare anti-COVID-19 pe platforma online de înscriere. Totodată, fiecare persoană înscrisă pe lista unui centru de vaccinare va putea vizualiza câte persoane sunt programate înaintea sa şi poate estima data la care ar fi programată la vaccinare. De asemenea, el a  mai declarat că activarea acestei liste de aşteptare pe platforma online a depins de operaţionalizarea celor 750 de centre din ţară prevăzute în campania de vaccinare.

Având în vedere că România va primi noi doze de vaccin în România, coordonatorul a adăugat că “de mâine (luni – n.r.) vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi”. “Vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate”, a adăugat Gheorghiţă.

Lasă un răspuns