14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Valeriu Gheorghiţă: Începând din 28 aprilie, în centrele Pfizer creşte numărul de persoane vaccinate anti-COVID pe flux

Foto: Agerpres

Astăzi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, începând de miercuri, în centrele Pfizer va creşte, de la 84 la 96, numărul de persoane imunizate pe flux, potrivit unui comunicat Agerpres. 

“S-au făcut notificări în acest sens pentru a merge la capacitate maximă, având în vedere că în această săptămână a fost recepţionată cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze”, a declarat el, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, șeful CNCAV a mai specificat că, în prima săptămână din luna mai,  cel mai probabil, va începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare pentru a facilita comunicarea, prin urmare numărul de telefon al fiecărui centru va fi afişat în platforma de imunizare, pentru a se putea legătura direct.

Tot în cadrul conferinței, Gheorghiţă a mai declarat că la sfârşitul acestei săptămâni, va fi operaţionalizată şi posibilitatea a se alege centrul de vaccinare anti-COVID pentru efectuarea dozei de rapel, a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

“În momentul de faţă, încă nu este operaţionalizată această cerinţă în platformă. Ea va fi operaţionalizată la sfârşitul acestei săptămâni, însă, până la acel moment, persoanele se pot adresa pentru vaccinarea cu doza de rapel într-un centru de vaccinare din apropierea localităţii de rezidenţă sau de domiciliu şi, în măsura în care sunt locuri libere, se pot vaccina. Preferabil să se anunţe centrul de vaccinare cu cel puţin 72 de ore anterior”, a explicat preşedintele CNCAV.

 În plus, Valeriu Gheorghiţă a mai anunțat că în perioada 7-9 mai va fi organizat la Bucureşti un maraton al vaccinării anti-COVID la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. Mai exact un total de 50 de fluxuri de vaccinare, în care se va administra serul Pfizer. La Sala Palatului se vor organiza  40 de fluxuri şi la  Biblioteca Naţională 10 fluxuri. Acest maraton de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, cu sprijinul şi cu implicarea autorităţilor locale şi, bineînţeles, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, însă activitatea de voluntariat este asigurată şi toată logistica necesară de Universitatea de Medicină şi Farmacie, de Corpul Academic şi toţi cei care îşi doresc să participe la acest demers.