23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Valeriu Gheorghiţă: Cetăţenii străini se vor putea programa în platforma de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat schimbări în platforma naţională de vaccinare.  Mai exact, cetăţenii străini care locuiesc în România se vor putea înscrie în platformă şi vor fi imunizaţi în centrele din ţară, potrivit unui comunicat antena3.ro.

Marți, 30 martie, Gheorghiţă  spunea că de acum în colo cetăţenii străini  care doresc să se imunizeze se vor putea programa la vaccinarea anti-COVID online. Pentru ei va fi alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare.

“Mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române.Aceştia vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru ei va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, în timpul conferinţei de presă.

În prezent, în România, imunizarea populaţiei se desfăşoară în  trei etape: persoanele din etapa I – Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat; etapa II – Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III -include populația generală.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că sunt înscrise 760.000 de persoane pe listele de aşteptare pentru vaccinare, iar numărul a fost unul constant.