23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Vaccinul Pfizer este 100% sigur și eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Foto: Profimedia Images

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au anunțat miercuri, 31 martie, că vaccinul lor împotriva Covid-19 este 100% sigur, eficient și oferă răspunsuri puternice de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, potrivit unui comunicat Reuters.

În curând, Pfizer dorește să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare, pentru ca imunizarea adolescenților să poată începe înainte de anul școlar viitor, a declarat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Vaccinul celor de la Pfizer este deja autorizat în Statele Unite pentru adolescenții cu vârsta de 16 ani și peste. Noul studiu realizat a aratat că  serul poate fi eficient și sigur și pentru copiii între 12 și 15 ani. La studiu realizat de companie  au fost incluși 2.260 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Au existat 18 cazuri de Covid-19 în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, potrivit  informațiilor oferite de companie.

S-a constatat că vaccinul a fost bine primit de copii iar reacțiile adverse au fost asemănătoare cu cele observate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. Nu au fost enumerate ce astfel de efecte secundare au existat în grupul mai tânăr, însă efectele secundare ale studiului pentru adulți au fost în general ușoare până la moderate și au inclus dureri la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.