17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Vaccinare împotriva COVID-19 la domiciliu din 15 noiembrie, pentru persoanele greu deplasabile în Sectorul 1

 

Două echipe mobile formate din medic şi asistent medical generalist vor începe să  vaccineze  la domiciliu în Sectorul 1, la cerere, din 15 noiembrie, persoanele nedeplasabile şi greu deplasabile, precum şi pe cetăţenii cu handicap şi pe asistenţii lor personali.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 preluat de AGERPRES, de vaccinare la domiciliu vor beneficia şi persoanele instituţionalizate în centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, persoanele vârstnice din căminele private de pe raza acestei unităţi administrative, precum şi pacienţii care fac dializă.

Locuitorii Sectorului 1 care se încadrează în aceste categorii şi care  își doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 pot solicita imunizarea la domiciliu la numărul de telefon la 0741.997.901, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 09,00 şi 19,00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10,00 şi 22,00.

Se administează vaccinuri Johnson&Johnson, Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 la domiciliu este lansat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, care administrează Centrul de vaccinare de la Romexpo, şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

“Pandemia de COVID-19 pe care o traversăm nu poate fi depăşită decât prin vaccinare şi prin respectarea măsurilor sanitare. Prin acest program, venim în sprijinul celor greu deplasabili care doresc să se imunizeze şi aducem vaccinul la ei acasă. Aceste persoane fac parte din categoriile vulnerabile şi sunt cele mai expuse în cazul infectării cu acest virus”, a spus primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Print Friendly, PDF & Email