28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Utilizatorii WhatsApp vor putea trimite și primi mesaje fără telefonul mobil

Foto: Profimedia Images

Aplicația WhatsApp testează o nouă funcție care le va permite utilizatorilor pentru prima dată să facă schimburi de mesaje fără să-și mai folosească telefoane mobile, potrivit digi24.ro.

În prezent, aplicația WhatsApp, în toate formele sale, este legată de telefonul utilizatorului. Astfel, nici varianta de desktop, nici aplicațiile web nu pot funcționa fără acesta.

Noua funcție va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje chiar dacă telefonul este închis sau fără baterie. Totodată, vor putea fi folosite până la 4 device-uri simultan, precum PC-uri sau tablete.

Alte aplicații de mesagerie au deja această funcție, inclusiv rivalul de conversații criptate Signal – acesta are nevoie de un telefon mobil pentru înscriere, dar nu și pentru schimbul de mesaje.

Funcția de a comunica prin WhatsApp fără utilizarea telefonului este cerută de mult timp de cele 2 miliarde de utilizatori ai aplicației.

La nivel tehnic, soluția este ca fiecare dispozitiv să primească o cheie de identificare și WhatsApp să țină evidență cheilor alocate aceluiași cont. Asta înseamnă că WhatsApp nu trebuie să stocheze mesaje pe propriile servere, ceea ce ridică semne de întrebare privind securitatea datelor.

Jake Moore, specialist în securitate online la Eset, spune că oricât de sigur este sistemul, deținerea de mesaje pe mai multe device-uri ar putea fi un motiv de îngrijorare. El mai spune că e datoria utilizatorilor să fie atenție la potențiale pericole. “Este foarte important ca oamenii să fie conștienți de toate device-urile care sunt conectate la conturile lor”.