9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

USR Sector 6 invită instituţiile implicate în gestionarea câinilor fără stăpân să stabilească un plan comun

Foto: Agerpres

Preşedintele USR Sector 6, Alin Stoica, fost prefect al Capitalei, propune o invitație  instituţiilor care sunt  implicate în gestionarea situaţiei câinilor fără stăpân să realizeze un plan comun de acţiune.

Joi,  el a spus  că USR Sector 6 le pune acestora la dispoziţie “un spaţiu neutru” în care să se întâlnească, pentru a stabili “un plan coerent” de rezolvare a problemei. Invitaţia este adresată Primăriei Capitalei, Primăriei Sectorului 6, Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi Poliţiei Locale Sector 6, potrivit unui comunicat preluat de Agerpres.

Potrivit lui Stoica, este timpul pentru “un comportament matur” din partea factorilor de decizie și în acest fel de a da răspunsuri la întrebări legate de eficienţa unor instituţii precum ASPA sau Poliţia Locală, amendarea proprietarilor “iresponsabili” de câini, susţinerea adăposturilor de câini, astfel încât acestea să nu ajungă la capacitate maximă, obligaţia de raportare a câinilor periculoşi.

“Fac un apel la factorii implicaţi să înceteze acuzele reciproce, să accepte demn răspunderea, să îşi reamintească faptul că sunt acolo pentru a servi comunitatea şi să înceapă chiar acum să dea răspunsuri întrebărilor de mai sus. Să înceteze cu construirea de justificări în propria apărare sau în incriminarea celuilalt şi să pună instituţiile din subordine să îşi facă treaba şi să colaboreze între ele. Şi pentru că Prefectura nu pare să intenţioneze să îşi facă treaba, USR Sector 6 invită părţile implicate să se întâlnească şi să stabilească un plan comun de acţiune. Le punem la dispoziţie un spaţiu neutru în care să se întâlnească şi bunele mele oficii pentru a asigura eficienţa acestor întâlniri”, se prezintă într-un mesaj postat de  Alin Stoica, pe pagina de Facebook.

Print Friendly, PDF & Email