13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

USR a depus un proiect de lege prin care elevii se vor putea înscrie la facultate de la distanță

Foto: News.ro

Deputata USR Diana Buzoianu şi senatorul USR Ştefan Pălărie au depus un proiect de lege în Parlament care are ca scop facilitarea înscrierii la orice facultate prin intermediul unei platforme digitale la nivel naţional, administrată de Ministerul Educaţiei.

„Sistemul educaţional trebuie să ţină pasul cu avântul tehnologic şi să profite de soluţiile digitale pe care le avem astăzi la dispoziţie. Suntem în Parlament să digitalizăm şi să modernizăm România. Elevii din România cer deja de ani de zile să fie folosite instrumente digitale în procesul de admitere la facultate. Cu aceste gânduri, am iniţiat proiectul de lege, alături de Ştefan Pălărie, Gabriela Horga şi Bogdan Gruia, proiect sprijinit transpartinic de zeci de deputaţi şi senatori”, a declarat deputata USR Diana Buzoianu, co-iniţiatore a proiectului, potrivit comunicatului de presă al partidului, preluat de News.ro.

Grupul USR  susține chiar că propunerea legislativă reprezintă un pas mult aşteptat în direcţia digitalizării învăţământului şi o mână de ajutor pentru elevii care trebuie să parcurgă, uneori, chiar şi sute de kilometri pentru înscrierea la universităţile din diverse centre universitare.

Prin urmare, proiectul are în vedere înfiinţarea Platformei „Univedu”, o platformă electronică naţională prin care oferă posibilitatea elevilor de a  încărca electronic toate documentele necesare pentru dosarul de admitere cerut de facultăţi. Ulterior, dacă sunt acceptaţi, elevii pot aduce, la facultăţile care cer acest lucru, documentele şi în format fizic.

Print Friendly, PDF & Email