Urmează schimbări climatice importante. Cum va fi peste 30 de ani clima la Londra și la Paris

În 2050, 77% din oraşele planetei vor suferi schimbări climatice majore. Foto: psnews.ro

Schimbările climatice sunt tot mai des întâlnite. Cercetătorii de la Universitatea ETH Zurich au arătat că în 2050 clima Londrei va fi cam la fel cu cea din Madrid, iar la Stockholm va fi ca la Budapesta. Mai mult decât atât, la Paris va fi ca în Canberra. Specialiștii au cercetat situația climatică din 520 de orașe din toată lumea și s-au axat pe 19 variabile. Ei au analizat temperatura și precipitațiile.

Oamenii de știință au luat în calcul cea mai bună variantă în care emisiile de dioxid de carbon se vor stabiliza până la mijlocul secolului. S-a descoperit că orașele din emisfera nordică vor avea același tip de climă ca cele care se situează faţă de ele la 1.000 km înspre sud. Cele aflate la Ecuador nu vor avea parte de schimbări majore. Europa va avea veri şi ierni mai calde.

Potrivit Agerpres, concluzia studiului este că 77% din oraşele planetei vor înregistra modificări considerabile ale climei. Restul vor întâmpina doar “noutăţi” climatice. Cele mai afectate vor fi orașele tropicale precum Kuala Lumpur, Jakarta şi Singapore.