Uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas și se apropie de Florida

Foto: Captură YouTube

Uraganul Dorian, a doua furtună ca putere înregistrată vreodată în Atlantic, a lovit ieri noapte insulele Bahamas. Potrivit Reuters, se preconizează că acesta va ajunge periculos de aproape de statul american Florida.

Insulele Abaco din Bahamas au fost lovite cu valuri de până la 7 metri înălțime. La ora 11.00 seara (06.00 ora României) uraganul era la 220 kilometri de coasta Floridei.

Guvernul a luat decizia de a evacua de urgență opt districte de coastă. Și guvernatorul din Georgia a ordonat evacuarea a opt districte de pe coasta statului american.

”Pe traseul actual, nucleul extrem de periculosului Uragna Dorian va continua să lovească insulele Great Abaco și Great Bahama în această noapte și luni. Uraganul se va apropia periculos de aproape de coasta de est a Floridei luni seară și în noaptea respectivă”, a avertizat NHC (Centrul Național pe Uragane din Miami). În următoarele 5 zile, Dorian va rămâne la categoria uragan.

Dorian s-a năpustit asupra insulelor Abaco din Bahamas cu vânturi susținute de 295 km/h, unele rafale depășind 350 km/h. Acesta este cel mai puternic uragan care a lovit vreodată nordul insulelor Bahamas, find de Categoria 5, adică unul ce pune în pericol viața locuitorilor în zonele afectate.